Sosyal Hizmet, sosyoloji, psikoloji, hukuk, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları gibi farklı disiplinlerin bütünleştiği ve bütünleşen bilginin sahada uygulamaya dönüştüğü bir bölümdür.
Sosyal Hizmet’in IFSW (International Federation of Social Workers) ve IASSW (International Association of Schools of Social Work) Genel Kurulu tarafından 2014 yılında onaylanan tanımına göre de “Sosyal hizmet; sosyal değişimi ve gelişimi, sosyal bütünleşmeyi, insanların güçlendirilmesini ve özgürleşmelerini destekleyen uygulama temelli bir meslek ve akademik disiplindir. Sosyal hizmet, sosyal adalet, insan hakları, ortak sorumluluk ve farklılıklara saygı ilkelerini merkeze alır. Sosyal hizmet teorileri, sosyal bilimler ve yerel bilgi
ile desteklenen sosyal hizmet, yaşam zorluklarıyla mücadele etmek ve iyilik halini geliştirmek için insanlarla ve yapılarla çalışır.”
Bölümün amacı; bireylerin, ailelerin, grupların ve toplumun iyilik halini artırmak için sosyal değişime, insan ilişkilerinde sorun çözmeye, güçlenmeye ve özgürleşmeye katkı sağlayan, insan hakları ve sosyal adalet ilkelerini benimsemiş, yaşam boyu öğrenme anlayışıyla yeniliklere açık, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla ve bireylerin yararına projelerle hayata geçirebilecek “Sosyal Çalışmacılar” yetiştirmektir. Sosyal Hizmet Bölümü eğitim-öğretim programının ilk yılı temel sosyal bilimler alanındaki dersleri kapsamakta, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf dersleri davranış bilimleri, araştırma yöntemleri ve alan uygulamalarını kapsamaktadır. Öğrenim dili, Türkçe’dir.